“De smaak, houdbaarheid en presentatie van verse voeding verbeteren en deze toegankelijk portioneren voor kleinere gezinnen”
“Meerdere generaties stielkennis, gecombineerd met de beste hedendaagse technologie, zorgen voor een uniek productieproces dat onze lange houdbaarheid tot 10 dagen garandeert”
Om de positieve trend van gezonde voeding in België verder te ondersteunen startten de broers Sioen eind 2022 met het versnijden en verpakken van verse groenten. Frank en Francis, zonen van Eric en vierde generatie landbouwzonen, zijn actief vanuit Ledegem in West-Vlaanderen (in de volksmond ook wel Légem of Leegem genoemd). Naast de boerderij werd een productiehal gebouwd waar zowel de eigen teelt als zorgvuldig geselecteerde groenten van onze vaste partners verwerkt worden.
Met Eric’s Farm willen we gezonde en smaakvolle snacking op de markt brengen. We bouwen verder op het werk van de vorige generaties en willen de zaadjes planten voor de volgende landbouwgeneraties.
Frank & Francis Sioen
Welkom bij Sioen Fresh Foods, waar duurzaamheid centraal staat in alles wat we doen. Wij geloven dat een groene toekomst begint met bewuste keuzes en daarom zetten we ons in om onze impact op het milieu zo klein mogelijk te houden.
Een van de manieren waarop we dit realiseren is door het gebruik van zonnepanelen. Deze voorzien ons van schone, hernieuwbare energie, waardoor we onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen drastisch verminderen en bijdragen aan een lagere CO2-uitstoot.
Daarnaast vangen we regenwater op om verspilling tegen te gaan en onze waterconsumptie te verminderen.
Dit water gebruiken we efficiënt voor verschillende processen in ons bedrijf, wat niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor de toekomst van onze natuurlijke hulpbronnen. Daarnaast kunnen we dit regenwater ook gebruiken voor de irrigatie van onze gewassen, waardoor we zelfs in droge periodes normale oogstvolumes kunnen garanderen.
Ook zijn wij trots op ons gebruik van CO2-neutrale koeling. Door innovatieve technologieën toe te passen, zorgen we ervoor dat onze koelinstallaties geen extra uitstoot genereren. Zo houden we onze frigo’s op 2°C zonder de planeet verder op te warmen.
Tot slot zijn wij erin geslaagd te produceren zonder afval te creëren: bij de productie wordt de volledige groente gevaloriseerd; het snijafval dat niet voor menselijke consumptie geschikt is, gaat naar dierenvoeding. Daarnaast is onze verpakking 100% recycleerbaar.
Met deze en andere initiatieven streven we ernaar om onze ecologische voetafdruk te minimaliseren en een positieve bijdrage te leveren aan een duurzamere wereld. Samen bouwen we aan een betere toekomst!
“De smaak, houdbaarheid en presentatie van verse voeding verbeteren en deze toegankelijk portioneren voor kleinere gezinnen”
“Meerdere generaties stielkennis, gecombineerd met de beste hedendaagse technologie, zorgen voor een uniek productieproces dat onze lange houdbaarheid tot 10 dagen garandeert”
Om de positieve trend van gezonde voeding in België verder te ondersteunen startten de broers Sioen eind 2022 met het versnijden en verpakken van verse groenten. Frank en Francis, zonen van Eric en vierde generatie landbouwzonen, zijn actief vanuit Ledegem in West-Vlaanderen (in de volksmond ook wel Légem of Leegem genoemd). Naast de boerderij werd een productiehal gebouwd waar zowel de eigen teelt als zorgvuldig geselecteerde groenten van onze vaste partners verwerkt worden.
Met Eric’s Farm willen we gezonde en smaakvolle snacking op de markt brengen. We bouwen verder op het werk van de vorige generaties en willen de zaadjes planten voor de volgende landbouwgeneraties.
Frank & Francis Sioen
Welkom bij Sioen Fresh Foods, waar duurzaamheid centraal staat in alles wat we doen. Wij geloven dat een groene toekomst begint met bewuste keuzes en daarom zetten we ons in om onze impact op het milieu zo klein mogelijk te houden.
Een van de manieren waarop we dit realiseren is door het gebruik van zonnepanelen. Deze voorzien ons van schone, hernieuwbare energie, waardoor we onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen drastisch verminderen en bijdragen aan een lagere CO2-uitstoot.
Daarnaast vangen we regenwater op om verspilling tegen te gaan en onze waterconsumptie te verminderen.
Dit water gebruiken we efficiënt voor verschillende processen in ons bedrijf, wat niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor de toekomst van onze natuurlijke hulpbronnen. Daarnaast kunnen we dit regenwater ook gebruiken voor de irrigatie van onze gewassen, waardoor we zelfs in droge periodes normale oogstvolumes kunnen garanderen.
Ook zijn wij trots op ons gebruik van CO2-neutrale koeling. Door innovatieve technologieën toe te passen, zorgen we ervoor dat onze koelinstallaties geen extra uitstoot genereren. Zo houden we onze frigo’s op 2°C zonder de planeet verder op te warmen.
Tot slot zijn wij erin geslaagd te produceren zonder afval te creëren: bij de productie wordt de volledige groente gevaloriseerd; het snijafval dat niet voor menselijke consumptie geschikt is, gaat naar dierenvoeding. Daarnaast is onze verpakking 100% recycleerbaar.
Met deze en andere initiatieven streven we ernaar om onze ecologische voetafdruk te minimaliseren en een positieve bijdrage te leveren aan een duurzamere wereld. Samen bouwen we aan een betere toekomst!
Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimaal gebruik.